Fenerbahče s igračem manje u gostima pobijedio Galatasaray i ostao u borbi za titulu prvaka!
Foto: AP

Gosti su uspjeli da slave sa 1:0

Fenerbahče s igračem manje u gostima pobijedio Galatasaray i ostao u borbi za titulu prvaka!

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea večeras su u gostima pobijedili ljutog rivala Galatasaray sa 1:0 u meču 37. kola Superlige što znači da će pitanje prvaka Turske biti riješeno za sedam dana kada se igraju utakmice posljednjeg kola.

Galatasaray je dosta oprezno ušao u meč i vidjelo se da domaći neće previše rizikovati jer je njima bio dovoljan i bod da osiguraju titulu prvaka Turske, dok je Fenerbahče morao svim silama da krene naprijed.

Nakon početnog ispitivanja snaga i nekoliko solidnih prilika na obje strane u 21. minuti Fener je ostao s igračem manje nakon što je Djiku dobio drugi žuti odnosno crveni karton u svega devet minuta.

Djiku je prvo "požutio" jer je laktom udario jednog igrača Galatasarayja u 12. minuti, a devet minuta kasnije napravio je prekršaj zbog kojeg ga je glavni sudija Kardesler isključio na što su gosti žestoko negodovali.

Činilo se da su snovi Fenera o borbi za titulu tu završeni, ali Galata i pored igrača više nije mijenjala svoj pristup i domaći su nastavili da igraju s velikim opreznom, te se nisu previše fokusirali na napad.

To im se moglo osvetiti u 42. minuti kada je Fenerbahče odigrao fantastičnu kontru nakon koje u šansi bio Fred koji je sa desetak metara iz sjajne pozicije šutirao pored gola domaćih.

Oglasi

I početkom drugog poluvremena Galatasaray je izgledao potpuno nezainteresovano za meč. Domaći su gledali kako da što prije vrijeme prođe i da imaju loptu u svom posjedu, ali ovaj put stigla je osveta.

Fenerbahče je do vodstva mogao u 64. minuti kada je ponovo u šansi bio Fred, no i ovaj put ostalo je 0:0.

Međutim, sedam minuta kasnije nije bilo spasa za domaće. Szymanski odlično centrira iz kornera nakon čega Muslera loše reaguje, a lopta se odbila na nogu Soyuncua koji pogađa za 0:1 i muk na tribinama navijača Galate.

Tek tada su domaći krenuli ofanzivnije, a jasno je bilo da će Ismail Kartal tada učiniti sve da Fener sačuva prednost i povući svoj tim.

Pobjedom protiv najvećeg rivala Fenerbahče ostaje u borbi za trofej koja će se riješiti u posljednjem kolu. Galatasaray ostaje prvi na tabeli sa tri boda više i Feneru je potrebno da pobijedi u zadnjem kolu i bit će prvak ukoliko Galata izgubi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U posljednjem kolu Galatasaray gostuje ekipi Konyaspora dok će Fenerbahče pred svojim navijačima ugostiti Istanbulspor. Sve utakmice igraju se iduće nedjelje s početkom u 19 sati.

Bh. reprezentativac Edin Džeko večerašnju utakmicu je počeo s klupe za rezervne igrače, te mu je Kartal šansu dao tek u 81. minuti meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi