Mnogi danas neće na teren

Šta se dešava na zapadu Starog kontinenta? Odgađaju se utakmice jedna za drugom

Admin Čaušević

Mnogi ljubitelji fudbala u zapadnoj Evropi svoju nedjelju neće provesti na tribinama gledajući voljeni klub. 

U zapadnoj Evropi se odgađaju utakmice jedna za drugo, razlog su izuzetno nepovoljni vremenski uslovi zbog koji bi bili ugroženi kako navijači tako i fudbaleri.

Oluje "Sabine" je već poremetila planove organizatorima Bundeslige. Ranije je odgođen meč između Borussije Moenchegladbacha i Koelna, a danas neće biti fudbala ni u Belgiji i Nizozemskoj.

Razlog za neodigravanje utakmica u zemljama Beneluxa je oluja "Chiara" jer se očekuju udari jači od 120 km/h, pa su tamošnji metereološki zavodi već izdali narandđaosto upozorenje.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nakon konsultacija s klubovima, lokalnim vlastima i policijom, zaključili smo kako se ne može garantovati sigurnost gledaocima i igračima zbog vremenskih uvjeta koji se očekuju", objavio je FS Nizozemske.

Kada su u pitanju najjači rangovi, u Nizozmeskoj su odgođene utakmice Utrecht - Ajax, AZ Alkmaar - Feyenoord, Sparta Rotterdam - Den Haak i Emmen - Twente, a u Belgiji duel Standard Liegea i Club Bruggea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.