Njegov potez će se zauvijek pamtiti

Sjećate li se dječaka koji sa narugao Stevenu Gerrardu? Danas pokušava izgraditi svoj fudbalski put!

Midhat Šljivak

Legendarni kapiten Liverpoola Steven Gerrard susreo se u februaru 2006. godine sa petogodišnjim dječakom Jakeom Nicklessom.

Petogodišnjak je postao veoma popularan nakon što se u tunelu narugao legendi Redsa ito pred meč sa Chelseajem. Pružio mu je ruku, a zatim ju je povukao i narugao mu se.

Danas, 14 godina nakon 'incidenta' Jack se bavi fudbalom. Igra za niželigaša North Greenford United i pokušava se probiti ka većim rangovima.

Otkrio je Jake kako je došlo do 'ruganja' zvijezdi Liverpoola.

"Tata me nagovarao na to. Govorio sam mu kako to ne želim napraviti i on je prestao s nagovaranjem. Međutim, u tom trenutku sam pomislio, zašto da ne? Znao sam da je utakmica na TV-u i da će nas mnogo ljudi gledati i odlučio sam da se zabavim", prisjeća se Jake u razgovoru za engleske medije.

A sve je počelo sasvim slučajno...

"Nisam uopšte razgovarao s njim. Sve što sam rekao je 'Gerrard', kako bih zadobio njegovu pažnju. Sjećam se da su se Claude Makelele i Michael Essien nasmijali nakon onoga što sam napravio, a John Terry me je naružio kasnije".

Nakon ovog poteza Jake je postao veoma popularan. Njegovi roditelji su dobijali stotine poziva od novinara.

"Škola i roditelji su dobijali ogroman broj poziva za intervju. Mama je morala doći po mene i izvesti me iz škole i sve je bilo veoma ludo. Čak su i roditelji iz škole željeli fotografiju sa mnom".

Danas Jake pokušava da izradi vlastitu fudbalsku karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pokušavam se probiti u profesionalne vode. Igrao sam za nekoliko dobrih ekipa. Nadam se da ću veoma brzo dobiti šansu", istakao je Jake, koji je i dalje redovan na utakmicama Chelseaja.

Ipak, on će ostati upamćen po onom što je napravio legendi Redsa i to će ga sigurno pratiti kroz život.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.