Iz Liverpoola poručili: Nemoguće je da Gerrard potpiše ugovor samo kako bi osvojio titulu

Jasna poruka s Anfielda

Iz Liverpoola poručili: Nemoguće je da Gerrard potpiše ugovor samo kako bi osvojio titulu

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana u centru pažnje našla se zanimljiva peticija navijača Liverpoola koji žele da se Steven Gerrard vrati u klub barem na neko vrijeme.

Liverpool je na dobrom putu da konačno postane prvak Engleske nakon što 30 godina čekaju na ovaj trofej. Gerrard je skoro cijelu karijeru proveo u dresu redsa i postao je legenda kluba, ali nije uspio da osvoji titulu u Premiershipu.

No, čini se da su se ove sezone kockice konačno posložile, te da je Liverpool na korak od osvajanja trofeja koji toliko čekaju. Zbog toga su navijači Redsa pokrenuli nevjerovatnu peticiju, a to je da klub angažuje Gerrarda kao igrača na pet utakmica kako bi i on dobio medalju.

Međutim, svima je jasno da je to nemoguće ostvariti jer je Gerrard trenutno trener Rangersa koji ga sigurno ne bi tek tako pustili. To su danas navijačima objasnili i iz Liverpoola, a oglasio se izvršni predsjednik Peter Moore.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam šta da vam kažem na to. Čuo sam šta navijači traže, ali evo imam i ja pitanje. Recite vi meni kome trebamo oduzeti medalju kako bi je on dobio? Gerrard je zaposlenik drugog kluba i ne smijemo im tek tako uzimati trenera na pola sezone. Svi veoma volimo Gerrarda i ponosni smo na njega, ali ovo što navijači traže je jednostavno nemoguće", rekao je Moore i dodao.

"Možete li samo zamisliti da nekom od igrača koji su tu cijelu sezonu kažem da neće dobiti medalju jer ona ide nekome ko će tu biti par dana. Medalja se ne daje nekome zato što je legenda kluba već onima koji su tu cijelu sezonu i bili dio ekipe koja ju je osvojila. Sve i da ga hoćemo dovesti to je nemoguće jer je prelazni rok završen i registrovali smo ekipu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi