Klopp želi da Liverpool igra manje utakmica po sezoni, no predsjednik kluba ne dijeli isto mišljenje

Zagovara novo takmičenje

Klopp želi da Liverpool igra manje utakmica po sezoni, no predsjednik kluba ne dijeli isto mišljenje

Endin Čaušević

Jurgen Klopp je nedavno žestoko kritikovao FA zbog toga što klubovi u Engleskoj igraju previše utakmica u toku jedne sezone.

Engleski klubovi pored Premiershipa igraju još FA Kup i Liga kup, a ukoliko izbore plasman u Evropu onda je broj utakmica još veći. Klopp je nedavno izjavio da bi Englezi trebali ukinuti jedno takmičenje jer igrači jednostavno ne mogu podnijeti toliko utakmica.

Njemački stručnjak je nedavno odbio da vodi Liverpool na meču FA Kupa što je izazvalo razne komentare. No, Klopp će sigurno biti bijesan kada čuje šta pregovara prvi čovjek Liveproola, Tom Werner.

Naime, engleski mediji objavili su da Werner želi pokrenuti još jedno takmičenje koje će se igrati u sklopu priprema. Ukoliko se to desi onda će Redsi igrati još više mečeva što nikako ne odgovara Kloppu i njegovim igračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zamisao je da se ovo takmičenje igra u predsezoni prije nastupa na Internacional Champions Cupu. Također, Werner želi da klubovi obavezno moraju koristiti najbolje igrače kako bi utakmice bile što bolje, te privukle veliki broj gledatelja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

quaresma 18<<<
Sta ce koji vrag jos jedno takmicenje tokom priprema. Pripreme su pripreme i tu nema takmicenja, vec sama priprema igraca za predstojecu sezonu i analiziranje igrackog kadra. Slazem se da treba ostati u Engleskoj stanje kakvo jeste, ali ova daljnja preseravanja samo radi jos dodatnog ispumpavanja novca nema vise smisla.
5 0
kn0x
Jasta ce.. Jedino na ljetnoj pauzi da dodju kao pripremni mecevi. Da je neka druga liga okej, al brate englezi ne odmaraju
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi