Može li Vučica izaći iz krize?

Finale u Bergamu: Atalanta - Roma

Sutra će u Bergamu na stadionu Atleti Azzurri d'Italia ekipe Atalante i Rome po 116. put odmjeriti snage u okviru Serije A.

Ova utakmica (24. kolo) dolazi u jako bitnom trenutku za oba tima, posebno za Romu, pa ju je sportski direktor Vučice Gianluca Petrachi okarakterisao kao finale.

Loša forma i porazi od Sassuola i Bologne u posljednja dva kola su koštali Romu četvrte pozicije, pozicije koja obećava kvalifikacije za Ligu prvaka.

Na toj poziciji ju je prestigla upravo Atalanta i nakon gostujuće pobjede nad Fiorentinom tim iz Bergama sada ima tri boda više od Vučice.

Eventualna pobjeda u Bergamu, pred ispunjenim tribinama, bi Atalantu dovela na +6 i donijela dodatnu nervozu u redovima Rome.

Forma, domaći teren i ofanzivni kvaliter Atalante su uticali na to da Gasperinijev tim pred sutrašnji meč dobije etiketu favorita.

I kladionica Meridian je spremila odličnu ponudu za ovu utakmicu, koju možete pogledati OVDJE.

Atalanta je favorit i u kladionici Meridian, pa je kvota na pobjedu domaćeg tima 1.85.

Poznato je da Atalanta igra efikasne utakmice, a takve nisu strane ni Romi.

U 10 od posljednjih 11 mečeva Atalante u Seriji A je viđeno 3+ golova, a isti je slučaj bio i u 10 od posljednjih 12 duela Atalante i Rome u svim takmičenjima.

Tako se i sutra očekuje efikasan meč, a kvota na 3+ golova u Meridian kladionici je 1.43.

Očekivani sastavi za duel u Bergamu:

Atalanta: Gollini, Toloi, Palomino, Djimsiti, Castagne, De Roon, Pašalić, Gosens, Gomez, Iličić, Zapata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma: Pau Lopez, Bruno Peres, Fazio, Smalling, Spinazzola, Mancini, Carles Perez, Veretout, Pellegrini, Kluivert, Džeko.

Utakmica počinje u 20:45h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.