Italijani opet sumnjaju u Džeku

Novi kapiten Rome na udaru kritika

Italijani opet sumnjaju u Džeku

Admin Čaušević

Obično kada Romi ne ide na udaru kritika se nađe Edin Džeko, tako je i ovaj put. Roma je protiv Bologne upisala već peti poraz u 2020. godini pa su pod sumnjom svi igrači Vučice. 

Otkako je postao kapiten Rome Džeko će biti pod lupom i nakon svake loše partije, njegove ili tima, naći će se pod lupom. Pojedinci već sumnjaju u njegove sposobnosti da bude lider.

Prvi je u javnost s kritikama je izašao bivši defanzivac Vučice koji je za Dijamanta kazao da je veliki igrač, ali da ne može biti lider.

"Džeko nema kvalitet da bude lider. Džeko je veliki igrač, ali da bi bio lider potrebno je još nešto", rekao je Petruzzi.

Napadač se gleda kroz golove, a Džekin učinak u posljednje dvije sezone uključujući i ovu je 19 ligaških golova na 56 utakmica. Bh. reprezentativac je samo jednom prešao kvotu od 20 golova u sezoni i to kada je u ekipi imao Mohameda Salaha, Francesca Tottija i Stephana El Shaarawyja, navode italijanski mediji.

Tako su od Džeke u istom periodu efikasniji bili Ciro Immobile (40 golova), Cristiano Ronaldo (41), Duvan Zapata (41), Arkadiusz Milik (26), Andrea Belotti (24)...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romu za vikend čeka teško gostovanje i to protiv jedne od omiljenih Džekinih žrtava na Apeninima. Vučica će igrati protiv Atalante kojoj je Sarajlija do sada postigao četiri gola, samo su Chievo i Sassuolo (po pet) primili više.

Romi i Džeki je potrebna velika utakmica koja bi mogla biti prekretnica za ostatak sezone, a upravo je gostovanje u Bergamu protiv direktnog konkurenta u borbi za Ligu prvaka idealno mjesto za to.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Pa u pravu su Džeko čim gubi stalno kritikuje svoje saigrace pred medijima isto to radi i u reprezentaciji a to pravi kapiteni ne rade !
2 0
Ferhat
Džeko je genoje, ima bolji pregled igre sa terena nego mnogi menadžeri sa klupe. U svakom trenutku vidi ko je u boljoj poziciji za postizanje gola od njega samog i nesebično daje im loptu. Nikad ga ne opterećuje golgeterska pozicija samo mu je bitna timska igra. Mogu misliti koliko ga to opterečuje. Sjetite se Kaunasa om je stvorio šansu kao špic Ibiševiću umjesto da njemu daju loptu za postavljanje gola. To ga sigurno opterečuje ali se on nosi s time kao lav i zato je dijamant jedan i jedini. Zdrav i živ bio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi