Zajedno sa Moratom

Džeko, Firmino, Mbappe, Lewandowski...Odabrana družina, ali u promašenim šansama

Admin Čaušević

Kako je fudbal paralizovan zbog pandemije koronavirusa statističari su odlučili da analiziraju dosadašnji učinak u Ligama petice. 

WhoScored je objavio listu s najvećim brojem promašenih izglednih šansi, odnosno situacija kada bi napadači bez problema trebali postići gol, kao što su npr. prilike jedan na jedan i slično. 

Tako se kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko nalazi u odabranom društvu zajedno s Robertom Lewandowskim, Robertom Firminom, Alvarom Moratom i Kylianom Mbappeom.

Napadač Rome je prvi po broju promašenih izglednih šansi u Seriji A. Iz 16 takvih situacija nije uspio zatresti protivničku mrežu.

Inače, najlošiji u Ligama petice je Lewandowski. Iako se Poljak ove sezone nadavao golova, mogao je imati i značajno bolji učinak jer je promašio 22 izgledne šanse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Premiershipu najčešće idealne pozicije upropasti Firmino (19), u Ligue 1 to radi Kylian Mbappe (19), a u Španiji Alvaro Morata (18).

Do prekida takmičenja Džeko je igrao vrlo dobru sezonu. U Seriji A je uspio preći dvocifren učinak jer je zabio 12 golova. U Europa ligi je dodao tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.