Icardi i Pjanić - ista ruta, suprotan smjer?

Sve je moguće

Icardi i Pjanić - ista ruta, suprotan smjer?

Admin Čaušević

Nije nikakva novost da se kako se približava prijelazni rok  piše o odlasku Miralema Pjanića iz Juventusa. Posebno je to izraženo kada je fudbal paralizovan zbog koronavirusa. 

Dolaskom Maurizija Sarrija Pjanić je odlično započeo sezonu, međutim posljednjih mjeseci i ne igra na očekivanom nivou. Razlog je fizički pad zbog problema s aduktorom.

Nekako već duže vremena na Pjanićevom dovođenju u svoje redove instistira PSG-a. Bh. reprezentativac je godinama želja pariških Prinčeva. Ali, nikako ga nisu uspjeli dovesti u Pariz.

Stvari bi se mogli promijeniti ovog ljeta jer imaju as u rukavu. Riječ je o Mauru Icardiju, sjajnom napadaču kojeg Stara dama silno želi u svojim redovima.

Francuski i italijanski mediji pišu da će PSG otkupiti Icardija od Intera i zatim Argentinca poslati u Torino u direktnoj zamjeni za igrački karton Pjanića.

Pjanić će uskoro napuniti 30 godina i u Juventusu već rade na njegovoj zamjeni. Talentovani Sandro Tonali iz Brescije je prva meta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bianconerima treba i osvježenje u napadu. Gonzalo Higuain je ušao u jesen karijere i čini se da Argentinac više nije po ukusu struke torinskog kluba zbog čega se traži novi vrhunski napadač.

Inače, prethodnih dana je bilo još vijesti oko Pjanićeve budućnosti. Svakako je najzvučnija informacija španskog Don Balona prema kojoj je bh. fudbaler zatražio transfer u Real Madrid.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti