Ferdinand odabrao boljeg između Salaha i Hazarda

Nekada odlični defanzivac

Ferdinand odabrao boljeg između Salaha i Hazarda

A. Čaušević

Za vrijeme karijere Rio Ferdinand je imao priliku da igra sa, ali i protiv najboljih driblera svijeta zbog čega njegovo mišljenje ima određenu težinu. 

U vrijeme kada zbog pandemije koronavirusa nema fudbala Ferdinand je obavio virtuelno druženje sa svojim fanovima putem Instagrama i odgovarao na mnoga pitanja.

Nakon što je između Virgila van Dijka i Nemanje Vidića odabrao svog nekadašnjeg saigrača, fanove je zanimalo ko je bolji Eden Hazard ili Mohamed Salah.

"Hazard može predriblati svakog jedan na jedan, sviđa mi se, ali Salah je sada bolji koji je također koštao 'samo' 37 miliona eura", smatra nekada odlični štoper.

Hazard je prošlog ljeta stigao u Real Madrid, ali se zbog viška kilograma i niza ozbiljnih povreda nije naigrao. Trenutno je na višemjesečnoj pauzi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Izuzetno je opasan igrač. U situacijama jedan na jedan je najbolji. Međutim otkako se priključio Realu ne ide mu baš dobro", dodao je Ferdinand.

Na drugoj strani, Salah u dresu Liverpoola do prekida sezone bilježio blagi pad forme, ali bez obzira na to do sada ima vrlo dobar učinak od 20 golova i devet asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti