Koronavirus ugrožava Wernerov transfer

Mnogi ga već vide u dresu Liverpoola, ali...

Koronavirus ugrožava Wernerov transfer

Odavno se piše o interesu nekolicine engleskih velikana za napadača Leipziga Timu Wernera.

Iako su se u špekulacijama mogla pročitati imena klupova poput Manchester Uniteda i Chelsea, sada je već jasno da su najveće šanse da Liverpool realizuje Wernerov transfer.

I sam Nijemac navodno želi u Liverpool, pa su mnogi bili sigurni da će do ovog transfera doći na ljeto.

Međutim, u međuvremenu se pojavio koronavirus i napravio haos u svijetu. Tako je zaustavljena većina fudbalskih takmičenja, klubovi su u vrijeme neizvjesnosti u sve težoj situaciji, a to će se sigurno odraziti i na transfer tržište.

Direktor Leipziga Markus Krosche ne odbacuje mogućnost da bi epidemija koronavirusa mogla zaustaviti i Wernerov transfer.

"Jasno je da je Timo privukao interes drugih klubova svojim sjajnim partijama, golovima i asistencijama", izjavio je Krosche za njemački Sport1, pa nastavio:

"Engleska ima iste problema kao i mi. Ova kriza ne utiče samo na jednu ligu, ona ima globalni uticaj i ne možemo reći da li će stvari bite iste za šest mjeseci".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li to znači da će Werner ostati u Leipzigu?

"Sve je moguće. Ne znamo kako će se transfer tržište razvijati. Svi trenutno gledamo u jako zamagljenu staklenu kuglu. Ne znamo kakvi su naši resursi i kakve su prilike drugih klubova", istakao je direktor Leipziga.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi