Ligue 1 se oglasila

Mbappe i Ben Yedder zabili isti broj golova, a na kraju samo napadač PSG-a dobio nagradu

Endin Čaušević

Čelni ljudi Ligue 1 i vlada Francuske odlučili su prošle sedmice da se zvanično prekida sezona u ovoj državi.

Odlučeno je da se sezona zaključi prema trenutnom stanju na tabeli tako da je prvak postao PSG, dok su u niži rang ispali Nimes, Amiens i Toulouse.

Bilo je mnogo pitanja šta će biti s individualnim nagradama za ovu sezonu, a čelnici Ligue 1 odlučili su da će sve ići po protokolu.

Velika dilema bila je za najboljeg strijelca lige jer su na prvom mjestu izjednačeni bili Kylian Mbappe i Wissam Ben Yedder koji su postigli po 18 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, mnogi su iznenađeni što je na kraju nagradu dobio samo Mbappe. Ligue 1 je odlučila da nagradu dobije samo napadač PSG-a jer mu je trebalo 20 utakmica da zabije 18 golova, dok je napadač Monaca tu cifru dostigao nakon 26 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.