Veznjak PSG-a tužan zbog prekida prvenstva: Titulu nisam ni proslavio...

Herrera osvojio prvu ligašku titulu u karijeri

Veznjak PSG-a tužan zbog prekida prvenstva: Titulu nisam ni proslavio...

Vezni fudbaler PSG-a Ander Herrera kaže kako je tužan zbog načina na koji je njegov tim osvojio titulu prvaka Francuske ove godine i da je nije proslavio.

Podsjetimo, francuska Ligue 1 prekinuta je početkom marta, a prije nekoliko dana donesena je odluka da neće biti nastavljena te je titula šampiona pripala PSG-u iako je do kraja prvenstva ostalo 10 kola.

Herrera, koji je u klub stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač, kaže kako je razočaran zbog takvog razvoja situacije jer je zamišljao kako će svoju prvu ligašku titulu proslaviti skupa sa saigračima pred navijačima.

"Da budem iskren, nisam slavio", kaže Herrera za ESPN i dodaje: "Volim igrati fudbal i trofeje osvajati na terenu. Nadam se da se možemo boriti za kup titule za koje tek trebamo igrati uz navijače na stadionu i vidjet ćemo hoćemo li se također boriti za titulu u Ligi šampiona. Da budem iskren, tužno je što sam prvu ligašku titulu u karijeri osvojio na ovaj način".

Inače, Herrera je prethodnih pet godina karijere proveo u Manchester Unitedu. S klubom je osvojio FA Cup, Carabao Cup i Evropa ligu, ali ne i Premiership. Iako je, kako kaže, imao sjajan odnos sa izvršnim direktorom Edom Woodwardom, to nije pomoglo da ostane na Otoku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kada pogledam godinu dana iza sebe, moja namjera je bila da ostanem na Old Traffordu", poručio je Herrera koji je dodao kako nije bio saglasan s nekim odlukama uprave kluba, ali da se to dešava u svakoj firmi.

Inače, u posljednje vrijeme se spominje kako će Španac ovog ljeta napustiti PSG i vratiti se u Athletic Bilbao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi