Foto - EPA

Alaba i Thiago ostaju bez ugovora

Salihamidžić na velikom izazovu: Kako zadržati dvije zvijezde?

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić, kao i kompletno rukovodstvo kluba, našlo se pred velikim izazovom.

Zvijezde tima iz Minhena David Alaba i Thiago Alcantara još uvijek nisu produžili saradnju s klubom i navodno su spremni da promijene sredinu ovog ljeta.

Obojici fudbalera ugovor s Bayernom ističe u ljeto 2021. godine. Pregovori o nastavku saradnje ne idu u pravom smjeru, a i igrači navodno žele nove izazove.

Međutim, Bayern ih se ne želi odreći, barem ne ovog ljeta. Oni će ih pokušati zadržati ovog ljeta i prema navodima Kickera učinit će sve da oni i naredne sezone nose dres Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidjet ćemo hoće li na kraju velikan iz Minhena uspjeti da dogovori ostanak ovog dua u svojim redovima. Ugovorom su vezani, ali činjenica da im ističu ugovori poprilično komplikuje situaciju.

Alaba i Thiago su se u prethodnom periodu povezivali s mnogim velikanima kao što su Barcelona, Real Madrid, Manchester United...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.