Tuttosport izvještava

Kako bi Staroj dami "stajao" Dijamant? Juventus želi Džeku, već su ostvareni kontakti

Admin Čaušević

U svlačionici Allianz stadiuma i sljedeće sezone bi se mogao nalaziti ormarić sa zastavom Bosne i Hercegovine. Miralem Pjanić sigurno odlazi, ali možda stigne Edin Džeko. 

Juventus je u potrazi za klasnim napadačem za sljedeću sezonu koji će donijeti kvalitet, ali neće koštati previše s obzirom na izvjesni odlazak Gonzala Higuaina.

Higuain je već tokom pandemije koronavirusa razmišljao o raskidu ugovora, čak i o prekidu karijere, ali zbog poštovanja prema saigračima i klupskom rukovodstvu ostao je do kraja sezone.

Tuttosport u svom današnjem izdanju navodi da je Juventus ozbiljno zaintersovan za dovođenje Džeke. Torinski list navodi da su već ostvari i prvi kontakti.

Međutim, sve je još uvijek na dugom štapu jer ozbiljni pregovori između klubova i igrača još nisu ni počeli, a teško je vjerovati i da će početi dok se sezona ne završi.

Pjanić je na ljeto 2016. godine napustio Romu i otišao u Juventus, osvajao je niz Scudetta, igrao je i finale Lige prvaka pa i eventualni Džekin prelazak u redove Bianconera se čini izuzetno dobrom solucijom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema dileme da bi Dijamant dobro "pristajao" Staroj dami. Ipak, treba gledati i drugu stranu medalje. Da li je Džeko spreman "izdati" Vučicu i potpisati za uz Lazio najmržeg Rominog rivala.

Inače, osim za Džeku kada je u pitanju napad Juventus je zainteresovan i za Napolijevog Arkadiusza Milika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.