Sarri jedno, Pjanić drugo

Navijači mogu biti mirni

Sarri jedno, Pjanić drugo

A. Čaušević

Miralem Pjanić u remiju protiv Atalante nije dobio ni minut. Bh. veznjak je cijeli meč odgledao s klupe i Maurizio Sarri ga nije ubacivao u igru. 

U izjavi poslije utakmice Sarri je kazao kako su blagi fizički problemi Pjanićevog neigranja u najtežoj utakmici od nastavka sezone.

Iskusni stručnjak je između ostalog kazao kako novog člana Barcelone nije koristio jer je imao blagih problema s aduktorom.

"Pjanić je imao problem s aduktorom, nije bio u sjajnoj formi, tako da nisam htio ništa prepuštati slučaju i riskirati neku ozbiljniju povredu mišića jer se igra svaka tri dana, pa smo zato donijeli takvu odluku", rekao je Sarri.

Ipak, dana nakon utakmice oglasio se i Pjanić koji je na Instagramu objavio nekoliko fotografija iz teretane. Najviše pažnje je privukla ona s opisom: "Dobro sam".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus naredni ispit ima već u srijedu. Stara dama će gostovati nezgodnom Sassuolu, a bit će zanimljivo vidjeti da li će Pjanić biti starter na Mappei stadionu.

Inače, Bianconeri će u augustu igrati i Ligu prvaka, zbog čega je na neki način razumljivo da Sarri čuva Pjanića, međutim treba uzeti i obzir činjenicu da je bh. veznjak već potpisao za Barcelonu i sigurno je da na Nou Camp ne želi stići kao povrijeđen igrač.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi