Remi na Tušnju

Amar Beganović nevjerovatnim golom spasio FK Sloboda poraza protiv FK Radnik

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda i Radnik remizirali su (1:1) u prvom susretu nove sezone Premijer lige BiH.

S obzirom na teške uslove za igru Sloboda i Radnik su na Tušnju odigrali zaista dobar meč, a na kraju su oba kluba osvojila po jedan bod.

Većim dijelom prvog poluvremena nismo vidjeli previše dešavanja na terenu. Sloboda je imala terensku inicijativu u prvih 20-ak minuta igre, ali bez prave šanse.

Sloboda je dosta vremena igrala sa igračem manje. Dejan Uzelac se povrijedio na samom početku, a tu prednost Radnik je umalo iskoristio u 36. minuti.

Vasić se našao u dobroj šansi. Šutirao je, a Golubović je dobro skinuo njegov udarac. Nekoliko minuta potom na drugoj strani prijeti Husejinović, no i golman Radnika je siguran.

U 45. minuti meča Radnik je poveo. Velibor Đurić sjajno upošljava Mahira Karića, a ovaj pogađa za 0:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sloboda je umalo izjednačila. Mujagić sjajno šutira s vrha kaznenog prostora, ali Kozić sjajno brani.

Već u narednom napadu Radnik opasno prijeti. Nakon kornera Mahir Karić skače i sa dva metra ne pogađa mrežu Slobode. Zatim i Bradonjić nakon prekida ima šansu, ali iz dobre pozicije loptu šalje preko gola.

Kazna za promašaje gostiju stigla je u 61. minuti. Amar Beganović je pokušao ubaciti loptu, a ona je završila u mreži gostiju za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potom se igra umirila. Igralo se čvrsto i borbeno, ali bez pravih šansi. Ostalo je do kraja 1:1 i oba tima su u sezonu krenula sa po jednim bodom.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Sloboda - Radnik 1:1 (Beganović 61' / Karić 45')

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Uzelac (od 46. Mujkić), Beganović, Husejinović, Herić (od 65. Kurtalić), Tomašević, Husić (od 59. Omerović), Predragović (od 83. Salihović), Maksimović, Mujagić (od 65. Žerić). Trener: Gradimir Crnogorac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik: Kozić, Novaković, Mekić (od 74. Sušić), Vasić, Bradonjić (od 81. Huseinbašić), Gogić, Karić, Đurić (od 74. Zukić), Motika (od 90. Šarić), Korasić, Šubert. Trener Slavko Petrović.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti