Trijumf gostiju

Kolak je branio sve i svašta, ali nije bilo dovoljno: Velika pobjeda Mladosti u Krupi!

Edmir Škorić

U jednoj od tri današnje utakmice 11. kola Premijer lige BiH sastali su se Krupa i Mladost, a gosti su slavili s 1:0.

U Krupi na Vrbasu duel prilično izjednačenih ekipa, tako je to izgledalo tokom današnjih 90 minuta, a na kraju je ipak pobjeda pripala gostima i to zasluženo.

Nekoliko šansi sa obje strane u prvih 45 minuta, mreže su mirovale, a u nastavku su gosti bili bliže pobjedi, da bi u 70. minuti došli do trijumfa, pošto je Hadžić realizovao penal. Inače, jedan od najboljih aktera utakmice bio je domaći golman Kolak koji je skidao brojne šanse gostima iz Kaknja.

U samoj završnici velika šansa za Krupu, ali je Nikolićev udarac odsjeo na stativi i u tim trenucima je Mladost imala zaista puno sreće.

Vjerovatno bi gosti bili zadovoljni i bodom, no sa sva tri su itekako presretni i sada su napravili dobar korak u borbi za opstanak.

Mladost ima 13 boda i izvan je opasne zone, dok je Krupa pretposljednja sa samo sedam bodova. U narednom kolu Kaknjci dočekuju Borac, dok će Krupa na teško gostovanje kod Sarajeva.

Krupa - Mladost 0:1

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Svraka, Maksimović, Vukmanović, Andrejić, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Ćerimagić, Dedić, Dejanović, Mahmić, Nikolić, Begić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.