Trijumf Rođenih

Široki se kasno probudio u Mostaru: FK Velež osvojio važna tri boda

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u 14. kolu Premijer lige BiH savladao Široki Brijeg sa 2:1.


Velež je krenuo ofanzivno u ovaj meč. U uvodnim minutama utakmice Fejsal Mulić dva puta prijeti Zlomisliću, ali nije precizan.

U 13. minuti Rođeni preko Brandao propuštaju dvije sjajne šanse. Prvo mu Zlomislić uz pomoć stative skida udarac, a zatim u nastavku akcije šutira tik pored gola.

Desetak minuta kasnije Ćivić je u dobroj šansi, ali prebacuje gol. Mulić je bio jako opasan po gol Širokog, ali korpulentnom napadaču domaćeg tima falila je završnica.

Imali su i gosti u finišu prvog poluvremena opasnu situaciju pred golom Bobića, no nisu uspjeli napraviti ništa konkretno i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, u nastavku Velež za nepunih deset minuta postiže dva gola. Prvo u 50. minuti Muharem Ćivić koristi gužvu u kaznenom prostoru i zabija za 1:0, da bi četiri minute kasnije Samir Radovac uz pomoć jednog fudbalera gostiju pogodio mrežu Zlomislića za sjajnih 2:0.

Mogao je domaći tim završiti meč eventualnim trećim golom, no nisu uspjeli da realizcuju jedan od brojnih napada prema golu gostiju.

Zato je Široki jednu od rijetkih šansi iskoristio. U 78. minuti Ikić probija po lijevoj strani ubacuje za Jurića koji pogađa za 2:1.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Velež je osvojio važna tri boda pred pauzu u prvenstvu, a sa ova tri boda su prestigili Široki i Tuzla City na tabeli.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Velež - Široki Brijeg 2:1

FK Velež: Bobić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Anđušić, Ferreya Dario, Ćivić, Radovac, Mulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Ćorić, Mašić, Angelov, Jović, Marić, Stanić, Jurić, Pervan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.