FOTO: FK Krupa

Krupa i Velež podijelili bodove

Tvrd i agresivan meč u Krupi na Vrbasu okončan remijem

Admin Čaušević

Krupa i Velež su u susretu 15. kola Premijer lige podijelili bodove odigravši 1:1. 

Početak utkamice je bio poprilično agresivan, pogotovo od strane domaćih igrača. Sudija Mulahasanović je u uvodnih 15-ak minuta pokazao tri žuta kartona igračima Krupe. Nakon oštrog prekršaja gosti su tražili i crveni za Makitana, ali se sudija iz Sarajeva nije odlučio za tu odluku.

U prvom poluvremenu Krupa je imala nekoliko odličnih prilika, ali je Bogdanović spašavao Velež. Prvi put je to uradio u 13. minuti nakon pokušaja Filipovića. U 30. minuti prijetio je i Mandić, ali golman gostiju opet na nivou.

Rođeni su imali nekoliko dobrih situacija da zaprijete, ali je nedostajalo ideje pred protivničkim golom, pa u prvom poluvremenu nisu ozbiljno zaprijetili.

Nastavak je počeo prilikom za Mandića u 49. minuti nakon čega su gosti postepeno počeli da preuzimaju inicijativu te prebacuju igru na polovinu domaćih, međutim prilike su izostale.

U 75. minuti Kolak je srušio Zeljkovića u jednom skoku. Sviran je penal za goste, a Zeljkoviću se nakon dramatičnog pada ukazivala pomoć. Odgovornost je preuzeo Mulić i rutinski pogodio za svoj sedmi ligaški gol.

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala. U 82. minuti Aćimović je zabio za 1:1 nakon što je ostao sam u peterecu protivnika.

Do kraja meča oba tima su pokušala doći do punog plijena. Velež je bio nešto konkretniji, ali rezultatskih promjena nije bilo.

Inače, utakmica u Krupi na Vrbasu može poprimiti epitet agresivne jer dosuđeno preko 50 faulova, a na kraju je podijeljeno i deset žutih kartona uključujući javnu opomenu i treneru gostiju Feđi Dudiću. 

FK Krupa - FK Velež 1:1 (Aćimović 82'/Mulić 77' (p))

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Filipović, Andrejić, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Radović, Bihorac, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Osmić, Anđušić, Mulić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.