Bez pobjednika u derbiju

Sarajevo se ispromašivalo u Mostaru, ali Rođeni nisu uspjeli da kazne šampiona

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež i Sarajevo remizirali su (0:0) u derbi susretu 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je kontrolisalo igru u prvom poluvremenu. Već na otvaranju meča Bordo tim je imao dva dobra pokušaja, ali Handžić i Pidro nisu uspjeli da zabiju.

Velež se potom malo probudio, ali nedovoljno da naprave nešto konkretno pred golom Sarajeva, da bi u posljednjih desetak minuta prvog dijela gostujući tim napravio veliki pritisak.

Haris Handžić je u 34. minuti promašio zicer. Tatar mu je poslužio loptu, a napadač gostiju neometan pogađa samo stativu.

Već u narednom napadu topovski šutira Hebibović, lopta odlazi tik pored gola i domaći tim je imao dosta sreće.

Nastavili su gosti sa napadima. U 44. minuti Handžić ponovo promašuje zicer. Proigrao ga je Pidro, Handžić je sam, ali Radović čudesno spašava sjajnim uklizavanjem.

U nastavku akcije fantastičan šut Fanima, a ovog puta prečka zaustavlja goste i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Velež je u 50. minuti umalo poveo. Brandao se našao u sjajnoj prilici, ali iz odlične pozicije očajno šutirao i propala je velika šansa.

U 63. minuti gosti ostaju sa igračem manje. Benjamin Tatar u samo dvije minute dobija dva žuta kartona i morao je ranije pod tuš.

Međutim, Rođeni nisu ovu prednost iskoristili. Nisu ništa konkretno domaći napravili u fazi napada, Sarajevo je sa druge strane i sa igračem manje dobro kontrolisalo meč, pa je na kraju susret okončan bez pogodaka.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Velež - Sarajevo 0:0

Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Brandao, Osmić, Ferreyra, Vehabović, Radovac, Mulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Hebibović, Rahmanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Handžić, Dupovac, Tatar, Fanimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti