Velež želi skalp Sarajeva, Olimpik traži bodove spasa, Zrinjski na Tušnju

Danas su na programu četiri susreta

Velež želi skalp Sarajeva, Olimpik traži bodove spasa, Zrinjski na Tušnju

Samir Mlaćo

Danas se igraju četiri susreta 16. kola Premijer lige.

Željezničar je jučer na otvaranju kola savladao Mladost 4:0, a današnji program počinje sa dva susreta u 13 sati.

Olimpik će važne bodove tražiti protiv oslabljene Tuzle City, dok Sloboda ohrabrena bodom sa Grbavice iz prošlog kola dočekuje Zrinjski koji se budi i ne predaje u borbi za sami vrh tabele.

"Moramo biti maksimalno fokusirani, Sloboda je kvalitetna, agresivna i rastrčana, te ima mladog trenera koji iz ekipe izvlači maksimum. Pokušat ćemo zaustaviti prema naprijed Husejnovića i Beganovića, te kreirati svoje šanse i postići pogodak“, kazao je šef struke Zrinjskog Mladen Žižović.

“Sigurno je ovo jedan od derbija kola. Ekipa Zrinjskog je godinama u vrhu bh. fudbala što pokazuju i njihovi rezultati. Oni su sada ušli u jednu seriju od četiri utakmice bez poraza i mislim da će sigurno sutra biti veoma teška utakmica. Međutim, prošlo kolo protiv Željezničara pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Sigurno nas očekuje jedan veoma težak teren, ali mi ćemo se prilagoditi tome. Nadam se da ćemo što bolje ući u utakmicu i što bolje završiti utakmicu“, istakao je trener Slobode Gradimir Crnogorac.

Od 15 sati derbi igraju Velež i Sarajeva. Rođeni se nadaju da mogu slaviti i prekinuti nepobjedivi niz FK Sarajevo.

"Moramo imati veću želje od Sarajeva, da budmo više angažovaniji. Igramo protiv najbolje ekipe u ligi, aktuelnog lidera i prvaka tako da ne smije izostati ni jedan posto želje", rekao je trener Veleža, Feđa Dudić, uoči duela sa Sarajevom.

Na drugoj strani, Vinko Marinović cijeni Velež.

"Dolazimo u tu završnicu prvog dijela prvenstva. Ispred nas je jedna utakmica sa ekipom koja je našu prvu utakmicu odigrala dosta dobro. Po prikazanom u dosadašnjem dijelu šampionata zaslužuju i bolji bodovni saldo", rekao je trener Sarajeva, Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Program će završiti u Banjoj Luci Borac i Široki Brijeg od 17 sati.

Borac kući djeluje sjajno i želi se revanširati gostima za poraz 3:0 na Pecari.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Dobro jutro ljudi. Postovanje Velezu, bodovi nama. Idemooooooooo
12 3
Zaccheroni
FORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi