Sjajna utakmica

RK Gračanica nakon velike drame nanio prvi ovosezonski poraz Borcu

Esmer Oštraković

Rukometaši Gračanice sinoć su ostvarili pobjedu na domaćem terenu protiv Borca iz Banja Luke u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Do ovog susreta, ekipa Borca je bila maksimalna, ali su večeras u Gračanici kapitulirali po prvi put u ovoj sezoni.

Gračanica je susret otvorila fenomenalno, te su u prvom poluvremenu, apsolutno u svakom segmentu nadigrali ekipu Borca.

Dovoljno govori podatak da su na odmor otišli sa vodstvom od čak sedam golova razlike, a rezultat je bio 17:10.

Ipak, drugo poluvrijeme nije bilo sjajno za Gračanlije. Borac je pokazao zašto je jedna od najboljih ekipa u BiH, te je stigao zaostatak, a u 57. minuti gosti su imali prvo vodstvo od 29:30.

Činilo se tada da će domaća ekipa prokockati sve što su gradili, ali su ipak uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu od 32:31.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Borac je imao posljednji napad, za remi, ali nisu postigli gol, te je krenulo veliko slavlje u Gračanici.

Do pobjede je Gračanicu vodio Damir Kadrić sa šest postignutih golova, dok je u ekipi Borca najefikasniji bio Aleksandar Miličević sa osam postignutih golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.