Zrinjski slavio u Kaknju

Nemanja Bilbija donio Zrinjskom novu vrijednu pobjedu

E. Škorić

Pogotkom Nemanje Bilbije Zrinjski je u Kaknju savladao Mladost s 1:0.

Zrinjski je poslije poraza od Željezničara imao teško gostovanje, ali Plemići su danas stigli do 10. ovosezonske pobjede i sa 32 boda skočili su na treće mjesto.

Od starta gosti kreću ofanzivno i prijete preko Filipovića koji je dobro šutirao iz slobodnjaka sa oko 20 metara, ali nije bio dovoljno precizan. Potom Enin u 20. minuti neprecizno šutira glavom, a onda velika šansa za Kakanjce.

Igrala se 24. minuta kada je Dedić proigrao Hadžića, koji u situaciji 1 na 1 šutira malo pored gola Brkića.

Gosti iz Mostara dolaze do gola u 28. minuti. Ibanez izvodi prekid, lopta se uz dosta sreće odbija do Bilbije, koji se dobro snalazi i postiže novi gol. Ubrzo nakon toga nova šansa za Bilbiju, ali je promašio.

U nastavku dobar meč. Filipović u 51. minuti puca preko gola, a dvije minute kasnije Alićev topovski šut blokira Jakovljević. Hiroš je u 58. minuti sjajno petom ostavio loptu za Vazdu, ovaj puca direktno u Brkića.

U 66. minuti nova dobra šansa za Mladost, Hiroš opet u prodoru, na kraju Begić šutira iz teške pozicije, ali lopta ide pored gola. Mogao je Bilbija sve riješiti u 68. minuti, no Bukvić je ostavio Mladost "u životu".

Do kraja meča otvorena igra, Mladost je napadala u želji da izjednači, Zrinjski odgovarao brzim kontrama.

U 78. minuti stopostotna šansa za Mladost. Izašao je sam ispred Brkića, pokušao da ga dribla, ali je golman Plemića uhvatio loptu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice, u samoj završnici, jedna jako diskutabilna situacija u kojoj su igrači domaćeg tima tražili penal, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.