Poraz Plavih sa Grbavice u Krupi na Vrbasu

Krupi tri boda, Željezničaru titula ostaje samo san, slijedi borba za Evropu

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Željezničar je u 19. kolu Premijer lige BiH poražen na gostovanju kod Krupe rezultatom 2:1 i Plavi su još jednim velikim kiksom znatno smanjili nade o osvajanju titule prvaka, iako se ima još dosta igrati.

Željezničar dobro ulazi u meč i u uvodne tri minute su imali dva dobra pokušaja preko Petra Boje. Prvo je veznjak Plavih šutiraosa 40-ak metara nakon greške Abdulahovića, lopta odlazi tik pored gola, da bi zatim silovito šutirao proed gola iz dobre pozicije.

Ivan Lendrić potom škaricama pokušava, pravo u golmana domaćeg tima i propada još jedna dobra situacija pred golom domaćina.

Krupa se potom oslobađa pritiska i stvara nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju. Miloš Aćimović u 18. minuti ima odličnu šansu, a Erić krajnjim naporom brani njegov šut.

A onda u 26. minuti Krupa stiže do vodstva. Marin Galić probija Miličevića po boku, upošljava Aćimovića, a ovaj zabija za prednost domaćeg tima od 1:0.

Četiri minute kasnije Krupa je u novoj velikoj šansi. Redžić šutira iz odlične pozicije, odbrana gostiju u posljednji čas blokira i spašava gol.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo dosta nervoze sa obje strane, a u nadoknadi Željezničar ostaje sa igračem manje. Miličević dobija drugi žuti i sudija Frano Jelić mu pokazuje put u svlačionicu, pa su gosti sa Grbavice u drugo poluvrijeme ušli sa igračem manje.

Ofanzivno gosti ulaze u nastavak. Hajdarević prijeti na samom otvaranuju, Abdulahović brani, da bi u 55. minuti Krupa imala odličnu šansu, no Galić iz odlične pozicije ne zabija.

Dva minuta potom Mehmed Alispahić pokušava dalekometnim udarcem, ali ni on nije precizan. Juričić odmah u narednom napadu dobro gađa, lopta odlazi tik pored gola Krupe.

Napadi Željezničara su se isplatili u 67. minuti meča. Luka Juričić postiže feneomenalan pogodak za 1:1 na asistenciju Alispahića.

Ipak, radost gostiju kratko traje. U 74. minuti sudija Jelić pokazuje na bijelu tačku nakon što je Ikić igrao rukom u kaznenom prostoru, a gosti su žestoko protestvovali na ovu odluku. Promjene odluke nije bilo. Nikola Dujaković uzima lopti i lagano pogađa za prednost Krupe od 2:1.

Očekivano, Željezničar do kraja pokušava napraviti nešto u fazi napada. Međutim, Krupa zatvara prilaze golu i na kraju osvaja velika tri boda u borbi za opstanak. Sa druge strane Željezničar nije uspio doći do preokreta, a u posljednjih 12 utakmica čak su devet puta stizali prednost protivnika.


Premijer liga BiH, 19. kolo:

Krupa - Željezničar 2:1

FK Krupa: Abdulahović, Karišik, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Galić, Maksimović, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Juričić, Alispahić, Milićević, Veselinović, Bojo, Lendrić, Ikić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.