Foto - EPA

Torinski doktor najavio

"Ako bude još pozitivnih slučajeva morat ćemo blokirati put Juventusa u Milano"

Midhat Šljivak

Odigravanje meča 16. kola italijanske Serije A između Milana i Juventusa dovedeno je u pitanje.

Torinski klub je u prethodna dva dana imao dva pozitivna slučaja koronavirusa među fudbalerima. Zaraženi su Alex Sandro i Juan Cuadrado, a ponovo se ne osjeća dobro ni Paulo Dybala.

Zbog toga je ekipa odložila planirani put u Milano. Igrači su u ovaj grad trebali doputovati večeras, ali je sve odgođeno za jutro.

Igrači i stručni štab su ponovo testirani na koronavirus. Ujutro će stići rezultati i potom se planira put na utakmicu.

Međutim, lokalne zdravstvene vlasti su spremne blokirati njihov put ako se pojavi još neki slučaj koronavirusa u ekipi.

"Juventus nas je obavijestio kako su dvojica njihovih fudbalera pozitivna. Trenutno nemamo dokaza da bismo rekli da je žarište u klubu, znamo kako su se igrači zarazili i zašto su ostali negativni. Ako bude još pozitivnih testova, moglo bi doći do nekontrolisanog širenja virusa unutar ekipe i to bi napravilo velike probleme. Jasno je da bismo zbog toga bili prisiljeni intervenisati, staviti igrače u izolaciju i blokirati put u Milano", rekao je doktor Roberto Testi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sutra ćemo dakle saznati hoće li se derbi kola moći odigrati, a on je planiran za 20:45 sati.

Mozzart vam nudi sjajne kvote za ovaj meč. Svoju opkladu OSTAVITE OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.