Kraljevi slavili sa 1:0

Kamere snimile Zidaneov govor pred meč u Bergamu: "Igrajte kao da nema revanša"

Endin Čaušević

Real Madrid je sinoć u gostima pobijedilo Atalantu sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Kraljevi su dosta oslabljeni doputovali u Bergamo, ali su i pored toga uspjeli da pobijede sa 1:0. Odlučujući trenutak desio se u samom finišu meča kada je Mendy postigao jedini pogodak.

Španski mediji danas su objavili video s treninga Reala iz Bergama dan prije utakmice. Uspjeli su i otkriti šta je to Zidane rekao svojim igračima pred ovaj meč.

"Želim da se ponašate kao da je ovo naš domaći teren. U zadnje vrijeme igrate dobro. Znam da imamo kvalitetu da sve napravimo kako treba. Radite sve što i inače radite, to je sve. Sutra razmišljajte pozitivno, nemojte razmišljati samo o revanšu. Borba počinje sutra na ovom terenu", rekao je trener Reala i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Utakmicu tretirajte kao da revanša nema. Dobro napredujemo, igramo kao ekipa. Moramo se i braniti kao ekipa i to je najvažnije. Bit će jako bitno da je cijela ekipa kao jedan štoper. Ako to uspijemo, bit ćemo nagrađeni u napadu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.