I to je moguće: David Alaba postavio uslov timovima koji ga žele
Foto - EPA

Austrijanac želi promjene

I to je moguće: David Alaba postavio uslov timovima koji ga žele

M. Šljivak

David Alaba objavio je nedavno odluku da napušta Bayern.

Austrijski fudbaler je nakon više od jedne decenije napustiti Minhen, ali još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Real Madrid i PSG su ti koji vode bitku za njegov potpis i vrlo je moguće da će karijeru nastaviti u nekoj od ovih ekipa.

Le Parisien tvrdi da je Alaba pred ekipe koje ga žele postavio zanimljiv uslov. Želi da mu garantuju da će igrati na pozicijama u veznom redu.

Alaba je karijeru počeo kao lijevi bek, igrao je i u veznom redu, ali u Bayernu je većinu vremena proveo na štoperskoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, navodno se Austrijanac najbolje osjeća u veznom redu i tu želi igrati u budućnosti, pa je odlučio pred ekipe postaviti taj zahtjev.

Naravno, ovakve informacije treba uzeti sa rezervom jer teško je vjerovati da bi neko baš na ovakav način uslovljavao potpis za neki tim.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zlatovchica
Šljivak, ne treba ih uzeti sa rezervom, tačno je to što si napisao. Alaba je nadobudni kreten koji spada u red vrhunskih štopera, ali ne toliko dobrih veznjaka. On hoće da prima platu vrhunskog defanzivca, što zaslužuje, ali da igra u veznom redu sa tom platom, što ne zaslužuje. Kao da Neueru daš 20 miliona godišnje i onda on hoće da igra u napadu.
4 1
user1614253891
Aliii, tek od prosle god igra na poziciji stopera, a i karijeru je poceo u veznom redu, i nije stavio taj uslov nikome.. zna da ako ode u real ili barcu da mu je mjesto u odbrani, sto lupetas bezze kralju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi