Moguća i grupa "smrti"

Bh. rukometaši saznali potencijalne protivnike na EP-u

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će na žrijebu u Budimpešti 6. maja u 17 sati saznati protivnike na EP u Mađarskoj i Slovačkoj naredne godine.

Naša selekcije će biti u četvrtom šeširu, a 24 reprezentacije bit će podijeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Pored naše selekcije u četvrtom šeširu su Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, Litvanija i protiv ovih reprezentacija ne možemo igrati.

U prvom šeširu su: Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka i Portugal.

Drugi šešir čine selekcije: Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija, dok su u trećem šeširu: Slovačka, Bjelorusija, Island, Češka Republika, Francuska, Sjeverna Makedonija.

Grupe A,B i C će svoje utakmice igrati u Mađarskoj, grupa A u Debrecenu, grupa B u Budimpešti, grupa C u Szegedu. Grupe D, E i F igrat će u SLovčakoj. Grupa D u Bratislavi, grupa E u Bratislavi također, a grupa F u Košicama.

Po dvije najbolje selekcije iz svake grupe izborit će plasman u drugu grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Našoj selekciji prijeti grupa smrti, a to je Norveška, Danska, Francuska, Bosna i Hercegovina, a kad bi mogli birati onda bi najidealniji scenarij možda bio Slovenija, Austrija, Slovačka, Bosna i Hercegovina.

Za našu reprezentaciju ovo će biti drugo učešće u historiji na Evropskom prvenstvu ujedno i drugo u nizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.