I poraz dovoljan za plasman: Idemo na Evropsko prvenstvo!

Austrija bila puno bolji rival

I poraz dovoljan za plasman: Idemo na Evropsko prvenstvo!

H. Zilić

U posljednjem duelu kvalifikacija za EP, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražEna je u Grazu od Austrije rezultatom 27:23. Međutim, taj poraz  neće puno koštati Zmajeve jer je naša selekcija izborila plasman na Evropsko prvenstvo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Austrija je bolje otvorila meč i povela sa 2:0. Nakon toga držali su ritam igre, a sredinom poluvremena odlaze na 8:4.

Naša selekcija se vraća golovima Karačića i Hercega na 9:7. U tom periodu i Burić je imao dvije dobre intervencije. Ipak, Austrijanic opet pojačavaju posebno u fazi odbrane i odlaze na 11:7. Tu prednosti i ritam Austrija je održala do kraja prvog poluvremena koje su dobili sa 15:11.

U našoj selekciji Ahmetašević je imao dvije odlčine intervencije i tako spriječio da Austrija ode i na veću razliku. Napad nam je slabo funkcionisao u prvih pola sata.

Početkom drugog poluvremena Austrijanci u dva navrata odlaze na +5. prvo je bilo 16:11, a zatim 17:12. Naša reprezentacija je smanjivala zaostatak na -3, ali Austrijanci su brzo uzvraćali.

U 48. minuti Austrijanci odlaze na najveću prednost od+6, rezultat je glasio 25:19. Do kraja meča Austrijanic su rutinski sačuvali prednost i slavili sa konačnih 27:23.

Oglasi

Ibrahim Haseljić sa šest golova kod naše selekcije bio je najefikasniji, Mirko Herceg i Ivan Karačić poStigli su po tri gola. Sa druge strane raspucan je bio Božović. Na našem golu Ahmetašević je skupio sedam odbrana.

Našoj selekciji išli su na ruku ostali rezultati tako da ćemo biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije i po drugi put igrati na prvenstvu Evrope. Na ruku su nam išli porazi Grčke, Italije, Ukrajine, Litvanije u posljednjem kolu.

AUSTRIJA - BIH   (15:11) 27:23

AUSTRIJA: Golub Doknić, Dominik Schmid, Janko Božović, Eric Dambock, Tobias Wagner, Sebastian Frimmel, Marin Martinović, Lukas Herburger, Gerald Zeiner, Julian Ranftl, Lukas Hutecek, Nikola Stevanović, Marko Katić, Robert Weber, Fabian Posch, Florian Kaiper,

BiH: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Stjepan Jozinović, Elmir Građan, Josip Perić, Mirko Herceg, Senjamin Burić, Vedran Delić, Ivan Karačić, Nikola Prce, Vladimir Vranješ, Dino Hamidović, Neven Stjepanović, Ibrahim Haseljić, Mirsad Terzić.

Promo

Top Komentari

user1602245913
A kad smo to bili prvi put na Evropskom?
0 34
user1597698961
Karacicu oprosti se od repke i sacuvaj nas tvoje glupe igre..
10 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti