Poznati svi učesnici EP-a u rukometu, Zmajevi najbolja trećeplasirana selekcija
FOTO: SportSport.ba

Okončane kvalifikacije

Poznati svi učesnici EP-a u rukometu, Zmajevi najbolja trećeplasirana selekcija

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Zmajevi su poraženi u posljednjem meču kvalifikacija od Austrije rezultatom 27:23, ali na EP idemo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Tačnije Zmajevi su najbolja trećeplasirana selekcija nakon okončanja kvalifikacija.

Pored naše reprezentacije kao trećeplasirane u grupi plasman su izborile Poljska, Litvanija, Ukrajina. Bez plasmana su ostale Švicarska, Grčka, Italija, Kosovo od selekcija koje su zauzele treće mjesto u grupi.

Pored domaćina Mađarske i SLovačke, finalista prošlogodišnjeg EP Španije i Hrvatske, te BiH, Litvanije, Ukrajine i Poljske na EP gledat ćemo selekcije Srbije, Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije, Češke, Islanda, Portugala, Slovenije, Nizozemske, Norveške, Bjelorusije, Danske, Sjeverne Makedonije, Švedske i Crne Gore.

I poraz dovoljan za plasman: Idemo na Evropsko prvenstvo!

U posljednjem duelu kvalifikacija za EP, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražEna je u Grazu od Austrije rezultatom 27:23. Međutim, taj poraz  neće puno koštati Zmajeve jer je naša selekcija izborila plasman na Evropsko prvenstvo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Oglasi

Austrija je bolje otvorila meč i povela sa 2:0. Nakon toga držali su ritam igre, a sredinom poluvremena odlaze na 8:4.

Naša selekcija se vraća golovima Karačića i Hercega na 9:7. U tom periodu i Burić je imao dvije dobre intervencije. Ipak, Austrijanic opet pojačavaju posebno u fazi odbrane i odlaze na 11:7. Tu prednosti i ritam Austrija je održala do kraja prvog poluvremena koje su dobili sa 15:11.

U našoj selekciji Ahmetašević je imao dvije odlčine intervencije i tako spriječio da Austrija ode i na veću razliku. Napad nam je slabo funkcionisao u prvih pola sata.

Početkom drugog poluvremena Austrijanci u dva navrata odlaze na +5. prvo je bilo 16:11, a zatim 17:12. Naša reprezentacija je smanjivala zaostatak na -3, ali Austrijanci su brzo uzvraćali.

U 48. minuti Austrijanci odlaze na najveću prednost od+6, rezultat je glasio 25:19. Do kraja meča Austrijanic su rutinski sačuvali prednost i slavili sa konačnih 27:23.

Ibrahim Haseljić sa šest golova kod naše selekcije bio je najefikasniji, Mirko Herceg i Ivan Karačić poStigli su po tri gola. Sa druge strane raspucan je bio Božović. Na našem golu Ahmetašević je skupio sedam odbrana.

Top Komentari

Rajvosa2019
Vazno je da idemo , na pedale + sa puno srece - nema veze / najvaznije je da je BiH na EP
9 0
Gladbach77
Bravo momci kad jedna poljska jedva prodje šta mi se onda bunimo,,svaka čast volim te bosno
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi