Kelentrić: Cilj je ispunjen; Prce: Ne znamo slaviti, ovo je velika stvar za našu državu

Održana press konferencija RSBiH

Kelentrić: Cilj je ispunjen; Prce: Ne znamo slaviti, ovo je velika stvar za našu državu

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na EP drugi put u svojoj historiji.

Izabranici Ivice Obrvana jučer su poraženi u Austriji rezultatom 27:23, ali na EP idemo kao najbolja trećeplasirana selekcija.

Naši reprezentativci su stigli u Sarajevo, a danas je na Ilidži u hotelu Hills održana i press konferencija povodom plasmana naše reprezentacije na smotru najboljih rukometnih selekcija Starog kontinenta.

Ne press konferenciji su ispred Rukometnog saveza BiH prisustvovali gospodin Mensur Sinanović – potpredsjednik, gospodin Mario Kelentrić – član stručnog štaba rukometne reprezentacije BiH, članovi Komisije za aktivnosti muške "A" selekcije gospodin Vojislav Rađa i gospodin Asim Šahman, te igrači Nikola Prce i Admir Ahmetašević.

Prvi je riječ imao Mensur Sinanović.

"Čestitamo igračima. Zadovoljni smo. I mi u UO uradili smo dosta stvari. Nadamo se sreći u žrijebi", rekao je Sinanović.

Oglasi

Zatim se obratio i pomoćnik u stručnom štabu Mario Kelentrić.

"Zahvaljujem se svim igračima. Hvala i bivšem stručnom štabu koji su također zaslužni za ovaj uspjeh. UO nam je osigurao uslove dostojne reprezentacije. Pokazali smo protiv Njemačke da možemo igrati protiv najvećih reprezentacija svijeta. Što se tiče utakmice u Gracu, došla je u trenutku kada smo se već 90% kvalifikovali. To se odlazilo na igru, naš ulazak u igru. Austriji je utakmica bila biti ili ne biti. To je samo jedna utakmica. Cilj je bio plasirat se na EP to smo i ostvarili. Nadam se da smo usrećili sve u BiH."

Nikola Prce nije krio zadovoljstvo.

"Zahvaljujem se ljudima iz RSBiH. Cijela ekipa je dala veliki doprinos. Još jedno veliko takmičenje ispred nas. Duel protiv Austrije je odlučio, znali smo da će tako biti. Ne znamo se veseliti, ovo je veliki uspjeh. Možda nas ovo vara, ali drugi put u nizu igramo na EP. Ovo je veliki uspjeh za ovaj narod i državu", rekao je Prce, dok je Ahmetašević dodao:

"Ovo je velika stvar za našu reprezentaciju i državu. Jako sam zadovoljan. Selektor je zračio samopouzdanjem, to je prenio na nas. Imali smo teške utakmice. Ali na kraju smo izvukli povoljan rezultat."

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Čestitke rukometašima i stručnom štabu, a ove što nazivate gospodom - tu gospode vidilo nije...
6 0
bahlje
Mensur Sinanović , Vojislav Rađa i Asim Šahman neka odgovore zašto omladinske selekcije više ne postoje u Bosni i Hercegovini ? Momcima i stručnom štabu svaka čast na plasmanu ! , a ovi grobari nisu zaslužili da se pominju .
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije