Selektor BiH nakon plasmana na Euro: Zasluženo, nije nam ovo poklonio splet rezultata
Foto - Screenshot

Ivica Obrvan zadovoljan

Selektor BiH nakon plasmana na Euro: Zasluženo, nije nam ovo poklonio splet rezultata

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo.

U posljednjem duelu kvalifikacija za EP, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Grazu od Austrije rezultatom 27:23, ali uprkos tome BiH ide na Euro kao najbolja trećeplasirana ekipa.

Zadovoljan je plasmanom na Euro selektor bh. rukometaša Ivica Obrvan, ali danas nije bilo lijepih trenutaka u igri njegovih izabranika.

"Čestitam našim igračima na plasmanu na Evropsko prvenstvo koje je u jednom trenutku bilo u opasnosti, tamo pred utakmicu protiv Austrije. Večeras je bilo jako teško igrati, bili smo pred meč 95 - 97% plasirani. To se uvuklo u podsvijest u igračima, nismo ni energetski ni koncentracijom bili iz prethodnih utakmica", rekao je Obrvan i dodao je:

"Vratili smo se na četiri gola minusa, ali sam malo nezadovoljan prezentacijom i idejom u napadu. U prvom poluvremenu smo primili previše golova".

Obrvan smatra da bh. selekciji nije niko ništa poklonio i da je plasman zaslužen.

"Zasluženo smo se plasirali, treću poziciju nam nije poklonio splet rezultata koji su se poklopili, nego su to bili rezultati koje smo sami ostvarili. Skoro da smo rame uz rame sa ovim koji su se već plasirali. Najteže je plasirati se na veliko takmičenje".

Pored naše reprezentacije kao trećeplasirane u grupi plasman su izborile Poljska, Litvanija, Ukrajina. Bez plasmana su ostale Švicarska, Grčka, Italija, Kosovo od selekcija koje su zauzele treće mjesto u grupi.

Uz domaćine, selekcije Mađarske i Slovačke, finalista prošlogodišnjeg EP Španije i Hrvatske, te BiH, Litvanije, Ukrajine i Poljske na EP gledat ćemo selekcije Srbije, Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije, Češke, Islanda, Portugala, Slovenije, Nizozemske, Norveške, Bjelorusije, Danske, Sjeverne Makedonije, Švedske i Crne Gore.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Sa novim trenerom mi smo malo i počeli liciti na ekipu. Sretno zmajevi. Naša himna i na EURU, kud čes veće zadovoljstvo.
12 0
rabodimis
Svaka Vama cast mi smo na EP !!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi