Već poslali prijedlog

Pojavio se klub koji Istanbulu želi preuzeti finale Lige prvaka, stadion daleko od adekvatnog!

Admin Čaušević

Finale Lige prvaka je planirano za 29. maj, a snage će odmjeriti engleski klubovi Manchester City i Chelsea. 

UEFA je donijela odigra pred publikom, a navodno će navijači Chelsea i Manchester Citya dobiti po 4.000 ulaznica, a mjesto odigravanja bi trebao biti stadion Ataturk u Istanbulu.

Za potvrdu sad čekaju turske vlasti, obzirom da je u Turskoj na snazi zabrana kretanja do 17. maja zbog loše slike vezane za pandemiju koronavirusa, pa postoji mogućnost da se stadion za finale promijeni.

Aston Villa je danas poslala i zvaničnu ponudu UEFA-i da Villa park bude domaćin kako bi se izbjegla potreba da 8.000 navijača iz Engleske putuje u Tursku.

Obzirom da su oba tima iz iste zemlje sve je veći politički pritisak da se finale preseli u Englesku, a sve će zavisiti od toga hoće li britanske vlasti staviti Tursku na listu zemalja gdje je dopušteno putovanje.

Villa park ne ispunjava UEFA-ine standarde za tako važan događaj. Novinarska loža je neadekvantan kao i ostale potrebe za novinare, također i nema dovoljno pozicija za kamere što bi zahtjevalo ulaganja. Inače, kapacitet ovog stadiona je 43.000 sjedećih mjesta što je u ovom slučaju zanemarivo. 

Eventualno pomjeranje domaćinstva finala iziskuje ogromne troškove jer bi svi tv operateri, novinari, UEFA-ino osoblje i drugi angažovani morali mijenjati planove i bili bi primiorani na boravak u karantinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi, Manchester City je do Istanbula došao nakon eliminacije PSG-a u polufinalu ukupnim rezultatom 4:1, dok je Chelsea sa ukupnih 3:1 eliminisao Real Madrid.

Ovo će bitii drugo englesko finale u tri sezone, obzirom da su 2019. godine finalni duel igrali Liverpool i Tottenham, a na kraju je slavio Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.