Plavci slavili

Chelsea preokretom do pobjede nad Etihadu, City još mora čekati na proslavu titule

E. Škorić

U derbiju 35. kola Premiershipa Chelsea je slavio s 2:1 kao gost protiv Manchester Cityja.

Cityju je trebala pobjeda da bi već danas ovjerio titulu, no ovako će Građani morati pričekati na proslavu i zvanično proglašenje prvaka Engleske.

A dobro su krenuli, imali su 1:0 u 44. minuti nakon gola Raheema Sterlinga, da bi u nadoknadi prvog dijela Sergio Aguero propisno se obrukao. Pucao je penal, pokušao popularnu panenku, ali je lopta došla samo do golmana Mendyja.

To se Građanima osvetilo, pa je Chelsea u nastavaku došao do potpunog preokreta.

Hakim Ziyech u 63. minuti pogađa za 1:1, zatim je poništen gol Plavcima u 81. minuti na intervenciju VAR-a i zbog ofsajda, da bi u 92. minuti Alonso zabio na ubačaj Wernera za trijumf londonske momčadi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je nakon ove pobjede došao na treće mjesto sa 64 boda i na korak je da i kroz prvenstvo osigura plasman u grupnu fazu Lige prvaka. City i dalje ima plus 13, ali i dvije utakmice više od gradskog rivala Uniteda. S obzirom da je do kraja još tri kola, čini se da je samo pitanje trenutka kada će City postati prvak.

Zanimljivo je da će City i Chelsea 29. maja odigrati novi duel i to u Istanbulu u finalu Lige prvaka. Bit će to daleko važnija utakmica od ove današnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.