Dolazi iz redova Borca

Jeremić pojačao RK Gračanica

Haris Zilić

RK Gračanica počeo je da sastavlja igračku križaljku za narednu sezonu.

Tako je redove premijerligaša pojačao Nikola Jeremić, a ovu informaciju su potvrdili iz RK Gračanica.

"Dosadašnji desni bek RK”Borac m-tel” Banjaluka, Nikola Jeremić (191 cm; 94 kg), potpisao je dvogodišnji ugovor sa RK”Gračanica” Gračanica. Nikola je rođen u Doboju 25.08.2000.g., a prve rukometne korake napravio je u rodnom gradu. Kao velikog rukometnog talenta još kao 14-to godišnjaka skauti RK”Vojvodina” odveli su u redove višestrukog prvaka Srbije.

U Vojvodini je bio nosilac igre u omladinskim kategorijama, a 2018.g. nastupao je za kadetsku reprezentaciju Srbije na EP u Hrvatskoj. Nakon pet godina provedenih u Novom Sadu, Nikola je kao veliko pojačanje pred sezonu 2019/2020 došao u redove Borca sa kojim je osvojio titulu prvaka BiH.

U međuvremenu je promjenio sportsko državljanstvo pa je pozivan na širi spisak selektora Obrvana.

Dugo vremena Nikolu je mučila neugodna povreda prepona koja ga je kočila da pokaže svoje mogućnosti, a koju je zimus riješio operativnim zahvatom i vrlo brzo će u trenažni proces.

Treba napomenuti da su oba Nikolina djeda Brano Jeremić i Zvonimir Šnobl, te otac Nebojša, nosili dres našeg kluba.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ne sumnjamo da će još jedan mladi igrač pored Kadrića, Mehmedovića, Mehmedćahajića, Musića i Dželilovića, biti veliki potencijal u ovoj i narednoj sezoni pod vođstvom Damira Doborca.

Dobro nam došao Nikola!", stoji u saopštenju RK Gračanica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.