Sloboda u komšijskom derbiju savladala Gračanicu

PLBiH za rukometaše

Sloboda u komšijskom derbiju savladala Gračanicu

H. Zilić

Derbi 24. kola PLBiH za rukometaše odigrali su Sloboda i Gračanica.

Ovo je bila i jedna od utakmica koja u konačnici može donijeti puno toga kada je u pitanju borba za evropska takmičenja.

Sloboda je bolje otvorila utakmicu. Raspucan je bio bh. reprezentativac Alen Ovčina sa pet pogodaka. Gračanica je djelovala na momente nesigurno u fazi odbrane što je rezultiralo i vodstvom Tuzlaka od 16:11 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu Sloboda je održavala tu prednost. Gračanica je u par navrata dolaziila i na -4.

Ovčinu je stalo u drugom poluvremenu, ali raspucao se sjajni Edin Klis, koji je u drugom poluvremenu zabio čak osam golova. Važne golove za domaće postizali su Suhonjić i Halilković.

Pred kraj meča, Gračanica je golovima Mehmedovića i Kadrića uspjela da smanji prednost Slobode do konačnih 28:25.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U redovima Slobode najefikasniji je bio Edin Klis sa deset golova, Alen ovčina je postigao šest golova. Golman Stojanović je susret završio sa 11 uspješnih intervencija. Kod Gračanice Damir Kadrić je bio najefikasniji sa devet golova, Adi Džinović je postigao šest pogodaka.

Ovim trijumfom Sloboda je skočila na četvrtu poziciju na tabeli PLBiH.

Top Komentari

GazijaPacenik
.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije