Rukometaši Vogošće prvi finalisti Kupa BiH
FOTO: E. Dindić

U polufinalu bolji od Gračanice

Rukometaši Vogošće prvi finalisti Kupa BiH

H. Zilić

Rukometaši Vogošće prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine.

Na Final Four turniru koji se održava u Tuzli, Vogošća je u prvom polufinalu savladala Gračanicu sa (10:13) 25:26 u veoma neizvjesnoj utakmici.

Izabranici Adema Bašića imali su više koncetracije u uzbudljivom finišu i na kraju došli do finala koje je na rasporedu sutra.

Najzaslužniji za trijumf Vogošćana bio je sjajni golman Damir Efendić koji je imao nekoliko veoma bitnih intervencija kada se lomio rezultat.

U napadu Vogošće Ivan Benić sa šest golova bio je najefikasniji, a po četiri gola postigli su Šerif Baraković i Adnan Isaković.

Kod Gračanice Omer Mehmedović je bio raspoložen sa sedam pogodaka, pet je postigao Boris Bosić.

Od 18 sati u drugom polufinalu sastaju se Sloboda i Izviđač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi