Ako prođu dalje

Široki Brijeg u drugom pretkolu Konferencijske lige čeka AEL

Endin Čaušević

Danas je održan žrijeb drugog pretkola Konferencijske lige u Nyonu.

Bosna i Hercegovina će u prvom pretkolu novog UEFA-inog takmičenja imati tri predstavnika, a to su Sarajevo, Velež i Široki Brijeg.

Bh. klubovi su jučer saznali protivnike u mečevima prvog pretkola, a danas je održan žrijeb za narednu rundu ovog takmičenja, te su Sarajevo, Velež i Široki saznali protivnike ako se plasiraju dalje.

Široki Brijeg je na današnjem izvlačenju bio smješten u Grupu 2 i nije imao ulogu nositelja ukoliko se plasiraju u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Klub s Pecare mogao je igrati protiv ekipa: AEL Limassol (Kipar), Sivasspor (Turska), Sochi (Rusija), Astana (Kazahstan), Maccabi Tel-Aviv (Izrael), a na kraju žrijeb je odlučio da će igrati protiv AEL-a, naravno ako se plasiraju dalje. Prva utakmica će se igrati na Kipru.

Podsjećamo, Široki Brijeg u prvom pretkolu igra protiv Vllzanije iz Albanije, a prva utakmica će se igrati na Pecari.

Mečevi drugog pretkola Konferencijske lige igraju se 22. i 29. jula ove godine, dok su utakmice prvog pretkola na rasporedu su 8. i 15. jula.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Široki Brijeg je izborio plasman u Evropu nakon što su u minuloj sezoni završili na četvrtoj poziciji Premijer lige.

Široki je imao isti broj bodova kao Zrinjski, ali su zbog boljeg međusobnog duela završili ispred Plemića i na kraju uspjeli da se plasiraju u kvalifikacije za Konferenciju ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.