Široki Brijeg u prvom pretkolu Konferencijske lige igra protiv Vllaznije

Održan žrijeb u Nyonu

Široki Brijeg u prvom pretkolu Konferencijske lige igra protiv Vllaznije

E. Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige.

Bosna i Hercegovina će u prvom pretkolu novog UEFA-inog takmičenja imati tri predstavnika, a to su Sarajevo, Velež i Široki Brijeg.

Imena ovih klubova našla su se danas u bubnju, te su bh. premijerligaši saznali imena svojih protivnika.

Ulogu nositelja u prvom pretkolu imala je i ekipa Širokog Brijega koja se u ovom žrijebu našla u Grupi 6.

Klub s Pecare u prvom pretkolu mogao je igrati protiv Sileksa (Sjeverna Makedonija) Gagra (Gruzija), Ararat Yerevan (Armenija) i Vllaznia (Albanija), a na kraju je žrijeb odlučio da će igrati protiv Vllaznia (Albanija). Prvi meč Široki igra na svom terenu.

Prvu utakmicu Široki Brijeg igra na domaćem terenu 8. jula, dok se revanš meč igra sedam dana kasnije.

Podsjećamo, Široki Brijeg je izborio plasman u Evropu nakon što su u minuloj sezoni završili na četvrtoj poziciji Premijer lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Široki je imao isti broj bodova kao Zrinjski, ali su zbog boljeg međusobnog duela završili ispred Plemića i na kraju uspjeli da se plasiraju u kvalifikacije za Konferenciju ligu.

Treba dodati da će bh. klubovi već sutra saznati i potencijalne protivnike u drugom pretkolu ovog takmičenja. Naime, u srijedu će biti održan žrijeb za drugo pretkolo, a mečevi su na rasporedu 22. i 29. jula.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa mislim da je Albanska liga nesto jaca od BH premijer lige, pa shodno tome Vlaznija ce proci, pa zar nije bilo srece pa da Siroki Brijeg dobie za protivnika ekipu iz Andore ili iz San Marina, naravno ukoliko ove minijaturne republike imaju ligasko takmicenje.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi