Foto: EPA

Biranim je riječima govorio o Banjalučanima

Trener Cluja pred Borac: Bili su prvaci pored Sarajeva, a to nije ni malo lako

S. Grebović

Voljom žrijeba koji je održan prije sedam dana, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka snage će odmjeriti Borac i Cluj.

Bh. prvak će šestog narednog mjeseca gostovati rumunskom prvaku, pa će sedam dana nakon toga u Banja Luci odigrati revanš sa ekipom Cluja.

Riječ je o klubu koji vrijedi oko 27 miliona eura i za koji nastupa bivši reprezentativac naše zemlje, Mateo Sušić. Navijači Sarajeva po lošem pamte prvaka Rumunije, s obziorm da su od njih eliminisani na posljednjoj prepreci u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2009. godine.

U prvoj utakmici na Koševu rezultat je bio 1:1, dok je u revanšu rumunski predstavnik sa 2:1 prošao dalje.

Dvomeč Cluja i Borca najavio je i trener Rumuna, koji je biranim riječima govorio o banjalučkom timu.

"Otkad je određeno da ćemo igrati protiv njih, počeli smo da ih analiziramo. Biće teško jer je to tim koji je osvojio titulu prvaka BiH gdje nije lako biti šampion pored Sarajeva. Ne možete da ne vrijedite. Važno je da se dobro pripremimo za 6. juli kada nas očekuje prva utakmica sa Borcem, tim mora imati svježinu i moramo pokušati ostvariti kvalitetan rezultat", rekao je Sumudica.

Trener Cluja pažnju na sebe skrenuo je u oktobru prošle godine dok je trenirao turski Gaziantep.

U nadoknadi utakmice Gaziantep-Trabzonsport domaći su došli do gola pred sami kraj meča, nakon što je Maxim postigao gol s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bio je to dobar razlog da isključeni trener domaćeg tima Marius Sumudica zapleše pred članovima Trabzonspora. Rumun inače slovi za kontroverznog trenera koji se često zbog sličnih postupaka nalazi u medijima.

Na trenutke je izgledao kao trener Željezničara Amar Osim, koji je plesnim pokretima na Grbavici slavio pogotke protiv Sarajeva, u meču u kojem je njegov tim postigao čak pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.