Ništa od povratka u Premijer ligu: Daniel Graovac je završio sjajan transfer!

Stiže na pripreme

Ništa od povratka u Premijer ligu: Daniel Graovac je završio sjajan transfer!

A. Čaušević

Dok je igrao za Željezničar i Zrinjski Daniel Graovac je bio među najboljim defanzivcima Premijer lige i ostao je u odličnom sjećanju navijačima sarajevskog i mostarskog kluba. 

Graovac već dvije godine igra u Rumuniji i to za Astru Giurgiu, a nedavno je bio i velika želja Tuzla Citjya, međutim od povratka u Premijer ligu neće biti ništa.

Naime, odlični štoper je proteklih dana završio transfer karijere, ukoliko je vjerovati izvještajima iz Rumunije jer će postati novi igrač Cluja.

Cluj je prvak Rumunije i najbolje organizovani klub u toj zemlji, a u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će protiv bh. prvaka, banjalučkog Borca.

Cluj i Astra su dogovorili sve detalje oko transfera, i Graovac je pronašao zajednički jezik s klupskim rukovodstvom, pa će se novim saigračima priključiti na pripremama u Austriji.

Graovac ima 27 godina, prošle sezone je odigrao 42 utakmice, upisao je po gol i asistenciju te se etablirao kao jedan od najboljih štopera rumunskog prvenstva što pokazuje i ovaj transfer.

Svojevremeno je bio i član omladinskih selekcija Dinamo Zagreba, sjajne partije je pružao u dresu Zrinjskog s kojim je bio i prvak BiH tri puta, dok je sa Željezničarom osvojio Kup BiH. Još je bio član Mouscorna i Vojvodine.

Inače, Cluj je do sada doveo čak petoricu igrača. Nova imena u ekipi su Johnatan Rodriguez, Rachid Bouhena, Anas Tahiri, Denis Rusu i Daniel Paraschiv.

U međuvremenu ekipu koju s klupe predvodi Marius Sumudica su napustili Michael Perreira, Paulo Vinicius, Syam Ben Youssef, Luís Aurélio i William Soares.

Podsjećanja radi, u prvom meču kvalifikacija Cluj će biti domaćin Borcu. Taj susret će se igrati 6. ili 7. jula, dok je revanš susret na gradskom stadionu u Banjoj Luci sedam dana kasnije.

Top Komentari

user1596132192
Bravo majstore
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi