Dijamant mijenja tim

I Fabrizio Romano potvrdio: Dogovor postignut, Džeko je jako blizu potpisa za Inter

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko blizu je transfera u Intrer.

Džeko, koji se u više navrata prije povezivao s Interom, navodno je postigao dogovor s prvakom Italije. Dijamant će dobiti dvogodišnji ugovor vrijedan preko 10 miliona eura (5,5 mil. po sezoni).

Roma je spremna da pusti Džeku, koji je i sam izrazio želju da igra s Interom Ligu prvaka, a Nerazzurrima je itekako potreban napadač budući da Romelu Lukaku prelazi u Chelsea, dok je Lautaro Martine zna pragu prelaska u Tottenham.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/181[/poll]

I pouzdani novinar Sky Sporta Fabrizio Romano donosi informaciju o Džekinom dogovoru s Interom, što znači da je ovaj put zaista Edin blizu plavo-crnog dresa.

Roma traži novog napadača i razmatra mogućnost kupovine Harisa Seferovića iz Benfice.

Edin Džeko je u pet godina u Rimu uspio postati treći najbolji strijelac u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasianog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.