Edin Džeko dogovorio sve s Interom!

Italijanski mediji tvrde

Edin Džeko dogovorio sve s Interom!

Edmir Škorić

Inter radi na dovođenju bh. reprezentativca Edina Džeke(35), tvrde pojedini novinari u Italiji, koji su uvjereni da će transfer biti realizovan narednih dana.

Agent Edin Džeke navodno je dogovorio sve uslove s Interom, koji traži zamjenu za Romelua Lukakua, koji je pred potpisom za Chelsea.

Džekin agent Lucci je s Interom postigao dogovor i naš napadač spreman je na potpis ugovora do ljeta 2023. godine, ali se još čeka pristanak Rome, koja ima važeći ugovor s Dijamantom do sljedećeg ljeta.

Džeko bi dobio platu od 5,5 miliona eura uz bonuse i ugovor na dvije godine, te je spreman da pređe u Inter i navodno je to saopštio i vodstvu Rome. On se i ranije povezivao s Interom, ali čini se da nikada nije bio bliže prelasku u redove šampiona Italije.

Istina je da Jose Mourinho nije namjeravao ući u sezonu bez Džeke, ali čini se da bi se vrlo lako moglo dogoditi da ostane bez čovjeka kojeg je okarakterisao kao lidera u svlačionici i jednim od ključnih za zajedništvo u ekipi.

Edin Džeko je u pet godina u Rimu uspio postati treći najbolji strijelac u historiji kluba.

Džeko je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasianog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

salt_city
Da hoće više otići.. bolje i nama koji ga volimo zbog lige šampiona
19 0
Kugla
Klupa tamo klupa ovamo
1 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi