Edin Džeko je ponovo tema u Italiji
Foto - EPA

Ponovo ga povezuju sa Interom

Edin Džeko je ponovo tema u Italiji

Midhat Šljivak

Edin Džeko jednostavno nema mira u Italiji.

Iako je bh. napadač bio jasan da nema namjeru napustiti Romu u posljednjoj sezoni ugovora, italijanski mediji danas su donijeli vijest da aktuelni prvak Inter pokušava angažovati Dijamanta.

Nerazzurri su ostali bez Romelula Lukakua. Sjajni Belgijanac će veoma brzo postati novi napadač Chelseaja u poslu vrijednom 115 miliona eura, a Interu je hitno potrebna njegova zamjena.

Italijani pišu kako je Džeko jedna od opcija za dolazak na Giuseppe Meazzu. Navodno, kontakti sa Edinovim agentom Alessandrom Luccijem su već uspostavljeni, ali zaista je teško očekivati da će Džeko napraviti transfer.

Oglasi

Pored Edina sa Interom se povezuje i napadač Atalante Duvan Zapata, a Kolumbijac je u ovom trenutku mnogo realnija opcija od bh. napadača.

Džeko je ovom čovjeku 'trn u oku': Nije mi drago što ostaje

Edin Džeko ulazi u posljednju godinu ugovora sa Romom i po svemu sudeći bh. napadača ćemo u dresu rimskog kluba gledati do juna 2022. godine.

Edin se često povezivao sa odlaskom iz kluba. Čak je i prethodnih dana povezivan sa Interom, ali Džeko je u planovima Josea Mourinha i najvjerovatnije je da će ostati u klubu do isteka ugovora.

Takvim raspletom nije zadovoljan nekadašnji fudbaler Rome Fabio Petruzzi. On smatra da Romi treba pravi golgeter.

"Nije mi drago što će Džeko vjerovatno ostati. Želim pravog strijelca. Odrastao sam uz Pruzza koji je zabijao svakog vikenda, Batistuta je radio to isto. Zbog toga nisam optimističan ni što se doveo Shomurodov", poručio je Petruzzi.

Oglasi

Sa druge strane bivši napadač rimskog tima Francesco Ciccio Graziani zadovoljan je zbog Džekinog ostanka, ali zatražio je od rukovodstva tima više posvećenosti gradu i klubu.

Edin Džeko je u pet godina u Rimu uspio postati treći najbolji strijelac u historiji kluba.

Džeko je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasianog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Petruzzi je i u prošlosti često kritikovao Džeku i očigledno da mu bh. napadač nije baš omiljen i zbog nečeg mu je 'trn u oku'.

Ovaj 50-godišnjak je kao fudbaler nastupao za Vučicu od 1989. do 2000. godine. Igrao je u defanzivi i nastupio je 127 puta za klub iz Rima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

the_target
Bola sta se nakacili liku cijela karijera se svela na transfere jeste potpisao nije potpisao,nosi ove kostobrane nosi one. Stavili ste u sjenu sve njegove napadacke kompetencije sa transfer pricama. Hebemu pa pogledajte objave drugih medija iz regiona, ako ne znas a nesto je dobro pa prepisi
5 0
pjanke.sa
Hhahaahh Amaw i Lutvo na aparatima :-)
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi