Tri igrača Intera na pragu odlaska, nezadovoljstvo je sve veće

Lukaku nije jedini

Tri igrača Intera na pragu odlaska, nezadovoljstvo je sve veće

Edmir Škorić

Igrači Intera razočarani su zbog odluke uprave kluba da proda Romelua Lukakua Chelseaju.

Lukaku je Interu donio titulu prošle sezone i pokazao se kao najbolje moguće pojačanje Nerazzurra, no klub ga svejedno prodaje u Englesku nakon što je stigla "nemoralna" ponuda od strane Chelseaja.

Inter ima financijskih problema, pa je prodao već Hakimija PSG-u, a sada je spreman da proda i Lukakua.

Navijači su u strahu da će doći do velikog egzodusa glavnih igrača, a špekuliše se sada bi mogli otići Lautaro Martinez, Marcelo Brozović i Milan Škrinjaš.

Radi se o sjajnim igračima koji su uz Lukakua činili šampionsku ekipu i bili neizostavni u timu.

Brozović ima ugovor do ljeta 2022. godine, Martinez godinu dana više, ali kako je krenulo, mnogi će biti prodani. Pored nabrojanih zvijezda, navijači Intera boje se gubitka i veznjaka Nicola Barrelle, kao i defanzivca Stefana de Vrija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Lukakua tiče, on će nakon dvije sezone napustiti redove tima iz Milana sa kojim je prošle sezone osvojio titulu italijanskog prvaka. Za Inter je odigrao ukupno 95 mečeva i zabio je 64 gola.

Chelsea će Interu na ime obeštećenja platiti 115 miliona eura i očekuje se ubrzo da sve bude službeno.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Pa Dzeko je 16 puta bolji od onog crnog
4 8
Krivaja Zavidovići
Sad su se finansijski stabilizovali i neće prodati više nikog. Pišete gluposti...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi