Poredio napadače

Mourinho u Turskoj "bocnuo" Džeku: "Edin ima 35 godina..."

Admin Čaušević

Rome u četvrtak i zvanično počinje svoju sezonu. Vučica će gostovati Trabzonsporu u susretu play-offa Konferencijske lige. 

Bit će to jedna potpuno druga Roma jer su mnogi nositelji igre iz prošlih sezona otišli, prije svih Edin Džeko, dok je na klupi stigao i Jose Mourinho.

Džeku će ubuduće u napadu Vučice mijenjati Tommy Abraham koji je stigao iz Chelseaja te je već zadužio devetku koju je proteklih godina nosio Dijamant.

Uoči utakmice protiv turskog predstavnika Mourinho je govorio o svojim napadačima, a napravio je paralelu između Džeke i Abrahama.

"Kada se počelo pričati o Edinovom odlasku počeo sam da se osjećam zabrinuto, ali su Tiago (sportski direktor Rome) i klub situaciju riješili na fantastičan način", rekao je portugalski stručnjak te nastavio:

"Abraham nema prošlost kao Edin koji ima 35 godina, ali je Tammy osvojio sve. Od Premiershipa do Lige prvaka, ali je još uvijek mlad i ima veliki potencijal."

"Ne možemo porediti naše napadače sa Ronaldom, Giroudom ili Edinom, ali smo uvjereni u njihov kvalitet", završio je Posebni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prije Abrahama u Romu je stigao i Eldor Shomurodov iz Genoe za 17 miliona što znači da je Roma samo za napadače u ovom prijelaznom roku potrošila skoro 60 miliona eura.

Podsjećanja radi, Džeko je nakon šest godina napustio Romu i otišao u Inter i to besplatno. S Nerazzurrima je potpisao dvogodišnji ugovor. Milanski klub je dužan Romi platiti 1.5 miliona eura ukoliko na kraju sezone izbori plasman u Ligu prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.