Džeko starter u subotu, htio to Inzaghi ili ne

Džeko starter u subotu, htio to Inzaghi ili ne

Edmir Škorić

Edin Džeko je nedavno potpisao za Inter, a sada ga očekuje debi u novom timu.

Džeko je potpisao dvogodišnji ugovor s Interom, te je zadužio devetku, a prije nego ga je klub iz Milana i predstavio, zaigrao je u prijateljskom meču protiv Dinamo Kijeva i još postigao gol.

Prema pisanju italijanskih medija naš golgeter u milanskom klubu zarađivat će 5,5 miliona eura po sezoni, a Roma će dobiti 1,8 miliona eura u slučaju da Inter izbori Ligu prvaka naredne sezone.

Novi trener Intera Simeone Inzaghi izuzetno cijeni Džeku, zna ga itekako dobro još od rimskih derbija, dok je ovaj vodio Lazio, a Dijamant predvodio napad Rome.

Sigurno je da će Inzaghi vjerovati Džeki i davati mu dovoljnu minutažu bez obzira na to hoće li, a prema najavama trebao bi, u Inter doći i sjajni Duvan Zapata iz Atalante.

U slučaju njegovog dolaska, Inzaghi bi na raspolaganju imao Džeku, Zapatu i Lautara Martineza. Poznato je da bivši trener Lazija igra s dva napadača, pa očekujemo da Edin ipak često bude na terenu.

Što se tiče subote i prvog meča u Seriji A protiv Genoe, Džeko će biti starter. Corriere dello Sport piše da je Inzaghi odlučan Džeku držati od prve minute u napadu, ali drugačije ne može sve i da želi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Lukaku više nije tu, Lautaro je suspendovan, a Alexis Sanchez se i dalje oporavlja od povrede, pa Džeko ostaje kao jedina prava opcija u vrhu napada.

Meč protiv Genoe bit će prava prilika da iskusni Džeko pokaže zašto je doveden i da se na startu izbori za svoje mjesto u napadu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kapak
Samo extremno glup covjem moze napisati ovakav naslov za ovaj tekst. Stvarno Skoricu jesi.li ti bre normalan???
12 0
dinass
Mislim da ce se Lautaro i Dzeko slagati kao nekada Dzeko sa Salahom,obojica znaju da igraju.Jedini problem je sto Salah u Romi nije smjeo da solira kao Lautaro u Interu gdje ce on svaku koju mogne opaliti iz bilo kakve situacije bez obzira gdje je Dzeko.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi