Ko će Džeki 'grijati' klupu? Nekoliko opcija je u igri

Na koga će pasti odluka?

Ko će Džeki 'grijati' klupu? Nekoliko opcija je u igri

S. Grebović

Edin Džeko je prošle sedmice i zvanično postao novim članom milanskog Intera.

Romelu Lukaku je prešao u Chelsea u transferu vrijednom vrtoglavih 115 miliona eura nakon čega je ostalo upražnjeno mjesto prvog napadača ove ekipe.

Izbor je pao na Edina Džeku, koji je u redove prvaka Italije stigao iz Rome, čije je boje branio u prethodnih šest godina.

Naš kapiten bi trebao biti nezamjenjiv u početnih 11 u tandemu sa Lautarom Martinezom, ali se postavlja pitanje ko će biti njihova prva zamjena? Talijanski mediji donose nekoliko potencijalnih imena.

Jedno od njih je Duvan Zapata. Sjajni napadač Atalante karakteristikama je vrlo sličan Lukakuu, ali klub iz Bergama ga ne namjerava pustiti ispod 60 miliona eura. Sljedeći na listi je Dušan Vlahović, ali je u ovom momentu Srbijanac puno bliže Atletico Madridu.

Spominje se i ime Angela Corree, kojeg trener Inzaghi veoma dobro poznaje i kojeg bi ponovo volio trenirati. Aktuelno je ime još jednog Srbijanca, a riječ je o Luki Joviću, no šanse da rođeni Bijeljinac zaigra u dresu Nerazzurra vrlo su male.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bilo kako bilo, vremena je sve manje, a na koga će pasti odluka ostaje da se vidi.

Inter u odbranu šampionske titule kreće za vikend domaćom utakmicom protiv Genoe.

Top Komentari

salt_city
Volimo Dzeku kao da nam je rod, ali novinari stvarno lupaju gluposti, pa ako dodje Zapata ili neki igrac za 60 mil eura nece sigurno bit zamjena Dzeki, vec obratno..
12 0
saju701
Joj novinara i provale da Zapata pristane da bude na klupi he he aj ti malo umij se hladnom vodom.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi