S Apenina stigli olakšavajući signali za Pjanića

Na izlaznim vratima u Barceloni

S Apenina stigli olakšavajući signali za Pjanića

Admin Čaušević

I pticama na grani je jasno da Miralem Pjanić više nema mjesta u Barceloni. 

Barcelona je minulog vikenda novu sezonu La Lige otvorila pobjedom nad Real Sociedadom, Pjanića nije bilo ni u protokolu za utakmicu.

Bh. reprezentativni veznjak se već neko vrijeme povezuje s povratkom u Juventus, već je pristao i na smanjenje plate, ali posao se još uvijek ne završava.

Juventus je danas dogovorio sve detalje transfera sa drugim veznjakom. U pitanju je Manuel Locatelli koji u četvrtak stiže na ljekarski pregled i potpis ugovora.

Iako je dogovoren drugi veznjak za Pjanića su stigli olakšavajući signali iz Italije jer dozalak Locatellija ne isključuje i povratak 31-godišnjeg bh. veznjaka.

Oglasi

Barcelona ne otežava stvari, već je pristala na posudbu s pravom otkupa, koliko previše veznjaka među Bianconerima. Situacija je poprilično jasna, da bi Pjanić došao neko treba otići.

Do sada se najčešće spominje odlazak Aarona Ramseya, ali na 15-ak dana prije kraja prijelaznog roka Velšanin je i dalje član torinskog kluba.

Inače, Tuttomercato navodi da je interes za Pjanića počela pokazivati i Roma. Sportski direktor Tiago Pingo je već poslao neke upite, međutim naš fudbaler i dalje umjesto u Rim preferira povratak u Torino.

Koeman i Laporta objasnili Pjanićevu situaciju

Ronald Koeman je govorio o Pjaniću nakon utakmice sa Real Sociedadom (4:2) i objasnio je zašto ga nije bilo tu.

"Imamo 27 igrača, moram izostaviti četiri, a svi savršeno znaju njegovu situaciju. Trener sam koji uvijek daje priliku mladim igračima, koji su budućnost ovog kluba", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na temu Pjanić na press-konferenciji u ponedjeljak govorio i predsjednik Barcelone Joan Laporta.

"Ne razmatramo prodaju igrača sa visokim platama ako su u planovima tenera. Zašto su Pjanić, Umtiti, Coutinho i Collado van ekipe? To su sportske odluke, mada, da smo htjeli da ih prodamo bolje bi bilo da su igrali da se pokažu. Razlozi njihovog izostanka su trenutno sportske prirode", rekao je Laporta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alem533
Stvarno perete na ruke svaki dan
5 0
SEDYnn
TI sto si sklepo ovaj teskt daj bogati sjedi i procitaj ovo sto si napisao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi